18 april 2023

Valdemar & Volmar har namnsdag
Senaste nytt
Skriv så ofta du kan
En intensiv och inspirerande morgon fick vi när Marie Hjalmarsson Engelke, även mottagare av Lerums kommuns kulturpris 2022, gästade oss i fredags och med inlevelse och engagemang berättade om sin forskning och sitt skrivande om författarinnan Sophie Elkans liv och författarskap. Det hela startade med att Marie blev nyfiken på Sophie när hon började jobba på Nääs för 21 år sedan och på den vägen är det.
Läs mer...

Hälsning från vår utbytesstudent tyra.

Hej alla rotarianer!
 
Nu har jag bara två månader kvar här i USA och jag njuter verkligen! Här borta är det väldigt varmt och skönt redan, vissa dagar 25 grader. Sååå skönt. Jag har börjat i track n field, vilket är superkul! Jag umgås mycket med vänner och sysselsätter mig hela tiden. Här i helgen var jag på en ”military ball” vilket är för vårat ROTC program på skolan. (ROTC är ett utbildningsprogram för lägre nivåer av militären.) Det var kul! Jag var även hemma hos Rotarypresidenten under helgen och hälsade på hans föl. Sååå gulligt. Efter det åkte jag på ett ”puppy party” med min värdmamma vilket är ett evenemang där man bara skulle vara med alla valpar för att lära dem att bli mer vänliga, så de blir enklare att adoptera bort dem. Valparna var urgulliga!
 
Baseball säsongen har även börjat så jag har varit på mycket matcher det senaste. 
Jag var även inne i DC under veckan med min ”counsler” Cara och en kompis för att se på ”cherry blossom”. Cherry blossom är den tiden på året då alla körsbärs träd, som den japanska regeringen skänkte till usa, blommar. Det var så himla vackert och en av de bästa dagarna jag haft här. Jag hade även avslutnings middag för simlaget som jag var med i under vintern och jag vann årets rookie.
 
Om en vecka är det vårlov och då ska jag resa till San Fransisco med min värdfamilj vilket ska bli så roligt och spännande att se. Helgen efter det ska jag till New York vilket ska bli häftigt. Så det är mycket som händer nu på slutet.
 
Snart ses vi i Sverige igen!
 
Hälsningar
Tyra Bake
 
 

LARK firade 15-årsjubileum

En salig blandning av finklädda gäster och gäster i skepnad av sig själva som 15-åringar intog förväntansfullt Odd Fellowgården för att ha fira 15-årsfest i lördags. Stämningen gick i topp direkt vid åsynen av varandras tolkning av sin tid som 15-åring och av den festliga dekorationen både utanför och inne i lokalen. Och så klart fanns det popcorn!

Kvällen förgylldes av ett sångnummer med specialskriven text för dagen av Marie Berntsson och Annelie Nyberg som även framförde verket.
 
Under hela kvällen varvades god mat och dryck med tävling mellan borden – en tävling som Pontus Borg från Tollered fick oss att gå helt in i till 100% genom att bjuda på härlig underhållning med både sång och musik.
 
Vi säger STORT TACK till serveringstjejerna Isolde och Alice liksom till festkommittén Mikael Burman, Bitti Forsberg, Gun Eld Sandström, Angela Liljenberg och Cecilia Lindblom Hilton – det gjorde ni toppenbra!
 
Festens gäster genom Renée Jonson
 
 

VECKANS SNABBA

  • Lotteri fredag 21 april med Utbytes- och Internationella kommittén
  • Sista chansen, senast 30 april, att nominera LARKare till PHF!
FÖDELSEDAGAR I MAJ
Medlemmars födelsedag
Kajsa Räntfors
May 4
 
Lena Alervall
May 18
 
Erik Bick
May 24
 
Ingemar Lundgren
May 29
 
Annika Nordström
May 30
 
KOMMANDE PROGRAM
STUDIEBESÖK: Nääs Slott - utmaningar och framtid
Nääs Slott
02 jun 2023
08:00 – 09:00
 
MOVE TOGETHER! - så får Växtrum Lerum att växa.
Brasserie Stationen
09 jun 2023
08:00 – 09:00
 
SPLV-läger
LESS Udden
15 jun 2023 – 18 jun 2023
 
Presidentskifte
Brasserie Stationen
16 jun 2023
08:00 – 09:00
 
Visa hela listan
På fredag gästas vi av Oskar Hammarfjord, ÖNH.

Läkare/Tandläkare berättar om ett LKG-center i Thrissur i Kerala, Indien, som stöds av "Smile Train" väldens största välgörenhetsorganisation för läpp-käk-gomspalt.

Frukostvärd är Annika Eriksson.

Välkomna!

Please add mailservice@clubrunner.ca to your safe sender list or address book.
To view our privacy policy, click here.
ClubRunner, 102-2060 Winston Park Drive, Oakville, ON, L6H 5R7
ClubRunner Mobile