22 JUNI 2023

Paulina & Paula har namnsdag
Senaste nytt
Presidentskifte
En högtidlig frukost då jag som president hade hedersuppdragen att dela ut utmärkelsen Paul Harris Fellow (PHF), tacka min styrelse*) för allt stöd samt överlämna presidentskapet och presidentkedjan till inkommande president Mats Persson som officiellt tillträder 1 juli. Själv blev jag också fint avtackad för året som gått.
 
Mats presenterade sin styrelse för 2023-2024 och beskrev kort sina tankar om kommande år, sitt ”presidentens val” och ledord. Mer om det kommer.
 
Vi framförde vårt allra varmaste tack med en blomma till Mats Packendorff och hans personal på Brasserie Stationen genom Nareerat som var på plats.
 
Stort TACK för förtroendet att ha fått ha hedersuppdraget att vara er president i Lerum Aspen Rotaryklubb det här året. Och stort LYCKA TILL till Mats!
 
Renée Jonson, president i LARK 2022-2023
 
*) Rimmen till styrelsen hittar du under "Läs vidare ..."
Läs mer...
Tre PHF-utmärkelse i LARK i år!
Vid just presidentskiftet kunde vi dela ut en PHF – och det var till Jeanette Gynning (PHF+3) för hennes utomordentliga insatser att föra över information, bygga om hemsidan och helt problemfritt för alla medlemmar lösa övergången till ett nytt administrationssystem för klubben – ClubRunner. Hon har dessutom ledsagat, utbildat och hjälpt flera andra klubbar att komma igång och satt LARK på kartan.
 
Det är tack vare att vi i LARK varje år sätter in medel på till The Rotary Foundation som vi kan dela ut Paul Harris Fellow utmärkelser. I år kommer tre medlemmar i LARK att föräras en PHF.
 
STORT GRATTIS Jeanette!
 
Renée Jonson, president
Presidenten kåserar
Att ett år kan gå så långsamt men ändå så fort. Att det kan kännas som igår men ändå som flera år.
 
För Rotary i hela världen har 2022/2023 varit ett speciellt år med den första kvinnliga världspresidenten i Rotarys historia – Jennifer E. Jones. Det skriver både världshistoria och Rotary-historia. Det känns extra roligt att detta sammanföll med ”mitt” år.
 
2022/2023 har också varit ett speciellt år för LARK då vi har firat LARKs 15-årsjubileum, flyttat till ny lokal, testat pop-up-projekt, fått en egen skylt på 15:e året. Dessutom gjorde SPLV comeback.
 
För mig personligen har året definitivt varit väldigt speciellt. Jag är verkligen hedrad av att ha fått förtroendet att vara er president under året och glad att jag tog chansen när den kom. Jag är också oerhört tacksam över det stöd jag fått av styrelsen. Stort tack för det mina vänner.
 
Bäst av allt har ändå varit fredagsfrukostarna och att så många av er varit där. Tack för att ni kommit och tack för alla intressanta föredrag. Extra tack till er som i projekt, kommittéer och i bakgrunden sett till att allting bara fungerat för mig som president.
 
Nu ser jag fram emot nästa år med glädje, förväntan och nyfikenhet. Vi i LARK har så ju mycket spännande på gång och framför oss.
 
Med det tackar jag för mig som president och önskar er alla en fantastisk sommar!
 
Renée Jonson, president Lerum Aspen Rotaryklubb 2022/2023
 

mats persson har ordet

Hej alla Larkare, nu har jag installerats som president i klubben och vill skicka en liten hälsning.
 
Jag ser fram emot ett spännande år tillsammans där vi får träffas och umgås samtidigt som vi kan bidra till samhället på olika sätt.
 
Mitt tema kommer att vara engagemang och gemenskap. Jag tycker att de två orden sammanfattar vad Rotary står för. Engagemang kan innebära flera saker, deltagande i klubbmöten och frukostar, i kommittéer och projekt när man kan och har möjlighet. Och gemenskap där vi får träffas och dela olika erfarenheter med varandra.
 
Mitt bidrag som presidentens val blir till Majblomman och Göteborgs Stadsmission, två organisationer som jobbar med dem som har det svårt i samhället.
 
Kommittéerna är nu klara och finns upplagda på hemsidan, se även länken nedan. Sammankallande kan nu kontakta sin grupp och börja fundera över det kommande året.
 
På vårt uppstartsmöte kommer jag att berätta lite mer om mig och nya styrelsen tills dess önskar jag er alla en riktigt fin sommar.
 
 
Mats Persson, President 2023-2024
 
Presidentbyte 2023

Paul Harris Fellow utmärkelse

Paul Harris Fellow - PHF är en utmärkelse som introducerades 1958. 
Utmärkelsen delas ut till någon som en uppmuntran för insatser som går utöver det förväntade. En person som lever efter Service Above Self och är en People of action.
Att bli tilldelad en PHF är ett kvitto på uppskattning och att det man gjort för Rotary betyder något särskilt. 
 
Du kan få upp 9 PHF: 
PHF
PHF +1 (en safir)
PHF +2 (två safirer)
PHF +3 (tre safirer)
PHF +4 (4 safirer)
PHF +5 (5 safirer)
PHF +6 (1 rubin)
PHF +7 (2 rubiner)
PHF +8 (3 rubiner)
 

SPLV är tillbaka!

Så äntligen kunde SPLV-lägret gå av stapeln efter tre års paus. I fyra dagar har 16 deltagare och drygt 30 ungdomsledare varit tillsammans och seglat, lekt, målat, myst, badat och lärt känna varandra på LESS-udden.
 
Tack vare stort engagemang från hela SPLV-gruppen, gott samarbete med Lerums Scoutkår och LESS samt extra funktionärer från LARK blev det ett fantastiskt läger.
 
TIPS! Gå in på SPLVs Facebook ”Segling På Lika Villkor” och/eller Instagram ”Segling På Lika Villkor” för att se och uppleva de fina lägerdagarna och ungdomarnas glädje.
 
Snabblänkar till Facebook och Instagram finns även på hemsidan www.splv.se
 
Tack gänget – grymt jobbat!
 

Ursprungsrotarianer i LARK

Vår 15-årsdag i LARK infaller nu i dagarna och det ville vi uppmärksamma. Så häftigt fortfarande har tolv av de ursprungliga medlemmarna från starten aktiva i klubben än i dag. På bilden ses åtta av dem.
Stort tack till er för att ni var med och startade Lerum Aspen Rotaryklubb! Utan er hade vi inte funnits idag och kunnat göra de viktiga insatser som vi gör.
 
Nu ser vi framåt mot nästkommande 15 år – minst.
 
Fr.v. Jeanette Gynning, Per-Anders Broman, Marianne Andersson, Mikael Burman, Stina Feuk Efraimsson, Jaana Kollberg, Håkan Boquist, Qlaez Wennberg.
 
Klubbens charterdatum är den 24 juni 2008.

VECKANS SNABBA

  • Sommarfest fredagen den 30 juni i Ljungs garage! Mer info finns under programpunkten på hemsidan. Anmälan öppen via hemsidan och inbjudningsmail.
 
FÖDELSEDAGAR I DECEMBER
Medlemmars födelsedag
Mats Persson
December 1
 
Per-Anders Broman
December 1
 
Per Kastensson
December 5
 
Bengt-Olof Fagerström
December 9
 
Silvana Ljung
December 19
 
Marie Berntsson
December 20
 
Mattias Christenson
December 26
 
KOMMANDE PROGRAM
Julavslutning
Brasserie Stationen
15 dec. 2023
08:00 – 09:00
 
Round Table
Brasserie Stationen
12 jan. 2024
08:00 – 09:00
 
På Spåret - Marie & Staffan Berntsson
Brasserie Stationen
19 jan. 2024
08:00 – 09:00
 
Floda Second Hand
Brasserie Stationen
26 jan. 2024
08:00 – 09:00
 
Visa hela listan
Önskar er alla en trevlig Midsommar och en fortsatt fin sommar!
 
Lägg gärna till *@clubrunner i adressboken eller i listan med betrodda avsändare så hamnar inte veckobrev och övrig information från klubben i skräpposten.
ClubRunner Mobile