banner
 

NYHETSBREV 15 MARS 2022

FÖREGÅENDE VECKOMÖTE 11/3
Här är mitt liv - Mats Persson
Tack Mats för fin berättelse om ditt liv allt från födsel, dina nära och kära – till ditt stora intresse veteranbilar!
 
Mats sedan födseln från Mjäldrunga – en socken med ca 150 invånare i Herrljunga kommun. Numer bor Mats med sin fru sedan 30 år i Olofstorp/Bergum. Tillsammans har dom två flickor och två barnbarn.
 
Efter avklarade IT-studier i Borås sökte sig Mats först till Halléns, det blev dock Volvo och där har Mats varit anställd som IT-arkitekt sedan starten 1986. Idag är Mats IT-chef och chefsarkitekt på Volvo Group. En global organisation med kollegor i hela världen. 
 
Fritiden ägnar sig Mats med familj och vänner av vandring/nationalparker, fiks, resor, skidåkning, vattenskidåkning, kyrkan i Bergum och veteranbilar.
 
 
VECKANS KRÖNIKA

Från en kris till en annan

Som 80-talist har jag under hela mitt liv upplevt ett samhälle där det mesta har blivit bättre och bättre och det har alltid funnits en drivkraft att skapa förändringar som har ökat möjligheten och friheten för människor.
 
För mig var det som om en bomb slog ner för två år sedan när pandemin kom. En brinnande bomb som flammade upp om och om igen. Massor av saker som brukade vara roliga, viktiga, medmänskliga och till och med livsnödvändiga, var plötsligt skamliga och farliga. Men trots en tvåårig kris med snabba vändningar och många bakslag fanns en kämpaglöd och kreativitet bland människor, för att klara oss igenom detta tillsammans, även om vi inte fick vara tillsammans. Jag tror att vi alla, under dessa två år, verkligen insåg hur mycket frihet betyder för oss.
 
Efter en eskalerande smittspridning i början av det här året, slocknade plötsligt den brinnande bomben och jag hann dra några lättnadens andetag. Tills jag vaknade upp tidigt på morgonen på min födelsedag den 24 feb och insåg att en ny bomb hade fallit. Ett krig hade startat i Europa. Det hade bokstavligen fallit bomber över människor i ett samhälle, som liksom vårt, byggt upp en drivkraft för att skapa möjligheter och frihet för invånarna under årtionden.
 
Naiv 80-talist som jag är, tänkte jag direkt att någon kommer att stoppa det. Det finns väl ingen som kan starta ett anfallskrig som om det vore 1700-tal utan att någon stoppar det? Med information som sprids snabbare än en löpeld på internet och sociala medier, så borde det inte finnas en chans att någon kan upprätthålla fasaden och fortsätta utan att folk eller makthavare runtomkring ställer sig emot? 
 
Men för var dag som går blir det tydligare att frihet inte är en självklarhet, att det är något vi alla måste kämpa för, varje dag. Vi fick känna på begränsningen av frihet under pandemin, och jag tror att den gav oss alla en drivkraft att kämpa för att få den tillbaka! Och nu är det dags att använda den drivkraft och kreativitet igen för att kämpa för frihet. För att folket i Ukraina ska få leva i trygghet i sitt eget land, för att folket i Ryssland ska få rätt att veta vad deras makthavare håller på med och hitta drivkraften att skapa förändring och frihet. För sig själva och framför allt för människorna i Ukraina. 
 
Rotary är ett globalt nätverk med många engagerade och kreativa människor, förhoppningsvis kan vi hjälpa till att sprida den drivkraften och kampen för frihet dit den behövs bäst just nu. Hur kan vi göra det tro?    
 
Bästa hälsningar
Lisa Göthberg- Inkommande sekreterare
 

IMAGINE ROTARY

Imagine Rotary är temat för 2022/2023 – ett år som blir ett extra speciellt år då vi i Rotary har vår första kvinnlig världspresident, Jennifer Jones.

Extra stolt och glad är jag över att det blir just detta år som jag får vara er president i LARK. Tack för förtroendet.

I lördags var jag och vår 'assisterande president' Harriet på utbildningen PETS (President Elect Training Seminar) - en heldag fylld med föredrag, workshops och nätverkande. Arrangör av PETS är alltid DGE så den här gången var det Thomas Olsson.

Vi hade gott sällskap av vår egen President Lena, IPDG Ulla-Britt Andreasson med sin Rut och AG  Per Frykner som var talare under dagen och berättade om den utbildning som RLI (Rotary Leadership Institut) erbjuder.

För att kunna förbereda på bästa möjliga sätt vill jag gärna ställa några korta frågor och under veckan kommer du att få ett mail av mig med länk till en kort enkät som jag verkligen hoppas att du kan avsätta några minuter för att svara på.

Nu börjar jag känna mig redo att tillsammans med alla er underbara LARKare bidra till ett fint år.

//Renée Jonson, Inkommande President

PS. Harriet var extra glad över att få träffa sin kusin Rut från och Ulla-Britt från Landvetter-Råda Rotaryklubb 😉

PS igen. Ordlista:
DGE = District Guvernor Elect
IPDG = Immediate Past District Governor
AG = Assistant Governor
FÖDELSEDAGAR I MAJ
Medlemmars födelsedag
Kajsa Räntfors
May 4
 
Lena Alervall
May 18
 
Erik Bick
May 24
 
Stefan Egerstad
May 28
 
Ingemar Lundgren
May 29
 
Annika Nordström
May 30
 
KOMMANDE PROGRAM
Det svenska energisystemet - Henrik Forsgren
Aludden prôvidore
13 maj 2022
08:00 – 09:00
 
Västsverige-loket i svensk ekonomi - Johan Trouvé
Aludden prôvidore
20 maj 2022
08:00 – 09:00
 
Kristi Himmelsfärd - Inget möte
27 maj 2022
 
Presidentbyte
Aludden Prôvidore
17 jun 2022
08:00 – 09:00
 
Visa hela listan
18 mars
På fredag träffas vi på STIHL 07.45 Glimmervägen 6 Stenkullen
 
Välkomna!
 
// Lena
 
Please add mailservice@clubrunner.ca to your safe sender list or address book.
To view our privacy policy, click here.
ClubRunner, 102-2060 Winston Park Drive, Oakville, ON, L6H 5R7
ClubRunner Mobile