13 JUNI 2023

Aina & Aino har namnsdag
Senaste nytt
Move Together! -  Växtrums tema 2023
Under morgonens frukostmöte fick vi höra vår klubbmedlem Mattias Christenson berätta om Växtrum som är inne på sitt nionde år och för år 2023 har temat ”Move Together” där rörelse, hälsa och samarbete sätts i fokus.
 
Vid stationen anläggs nu ett elfte Växtrum ”Kraftfältet” som designats av Peter Korn – där mer än 3.500 plantor planterats i natursand, vilket ska innebära att de med tiden ska behöva minimalt med skötsel och egentligen ingen som helst form av stödbevattning.
 
Vi fick också höra om hur Växtrum fokuserar på främst fyra av FNs klimatmål, vunnit flera priser och satt Lerum på kartan på flera sätt. Grattis till de fina utmärkelserna under året som gått. Turistrådet Västsverige har också lyft Växtrum till internationell nivå och hjälper därmed till med marknadsföringen.
Läs mer...
 

presisentbyte i lark

På fredag 16 juni har vi presidentskifte i LARK. Det blir en kort summering av året som gått från mitt perspektiv och sedan lämnar jag med varm hand över presidentskapet och presidentkedjan till Mats Persson som kommer att ge oss en första bild av sina tankar kring sitt år 2023/2024.
 
Denna morgon kommer vi även att ha utdelning av PHF (Paul Harris Fellow). Vi har även ett lotteri där pengarna går till Nääs Slott och en kristallkrona från sent 1800-tal som kommer att restaureras och hängas upp i en av slottsflyglarna.
 
Jag hoppas att många av er har möjlighet att komma och vara med denna morgon. Det skulle göra mig väldigt glad få önska dig en riktigt skön sommar IRL.
 
Renée Jonson, president
 
Presidentbyte 2023

guvernörskifte i trädgårdsföreningen

 
Thomas L Olsson, Göteborg-Örgryte Rotaryklubb, lämnar över guvernörskapet till Stig Ottosson, Gothenburg International Rotary Club. Ceremonin går av stapeln vid Carl-Wilhelm Stenhammars vårdträd i Trädgårdsföreningen i Göteborg. Därefter går vi till Rosencaféet där vi avslutar med fika.
 
Carl-Wilhelm Stenhammar från Göteborg Rotaryklubb var president för Rotary International 2005-2006, en av endast två svenskar som innehaft den positionen.           
Ingen anmälningsavgift, lättare förtäring efter ceremonin ingår.
 
Väl mött!
 

After SAIL

I samband med Segling På Lika Villkor bjuder vi in till After Sail
 

Det blir BBQ och  musik från kl 18 på lördag 17 juni.

Kostnadsfritt men man får gärna lägga en slant till SPLV.

Anmälan senast 15 juni >>.

Sommaravslutning

Nu är det dags att återigen slå upp portarna till Ljungs Garage.

Varmt välkomna till årets sommaravslutning!

Det blir mat och dryck till en kostnad av 200 kr/person. 

Betalning på plats. Bindande anmälan.

Anmälan senast 26 juni >>.

Vi ses i Garaget hälsar Ljungs & Gynnings.

Veckans snabba

  • Lotteri fredag 16 juni med PR/info-kommittén!
FÖDELSEDAGAR I AUGUSTI
Medlemmars födelsedag
Jeanette Andersson
September 9
 
KOMMANDE PROGRAM
SPLV sammanfattar 2023 års läger
Brasserie Stationen
29 sep 2023
08:00 – 09:00
 
Vad händer med kärnkraftsreaktorerna då de stängs?
Brasserie Stationen
06 okt 2023
08:00 – 09:00
 
Företagsbesök hos Stålbröderna
Brasserie Stationen
13 okt 2023
08:00 – 09:00
 
Årsmöte
Brasserie Stationen
20 okt 2023
08:00 – 09:00
 
Visa hela listan
 
Lägg gärna till *@clubrunner i adressboken eller i listan med betrodda avsändare så hamnar inte veckobrev och övrig information från klubben i skräpposten.
ClubRunner Mobile