banner
 

NYHETSBREV 8 FEBRUARI 2022

NYTT PROJEKT
Projekt ”Hjärtstartare”

Hjärta för alla hjärtan

Rotarys grund är att i yrkesnätverket göra gott och göra skillnad både internationellt och lokalt. Ett av de största internationella projekten för Rotary genom de snart 117 år Rotary funnits är som ni vet ”End Polio Now” där målet är att helt utrota polio från världskartan. Rotary är nära målet men tyvärr har krig och annat elände som exempelvis Covid-19 gjort att målets slutdatum flyttats flera gånger. Men snart så … och där är vi alla med och bidrar, ett bidrag som innebär att den andra världsomspännande sjukdomen i världshistorien utrotas helt (den första var smittkoppor).
 
Vi har ju i LARK också ett eget projekt där vi gör skillnad och gott för massor av flickor och kvinnor genom projektet ”Ruby Cup in LungaLunga” som vi framgångsrikt drivit i flera år nu.
Lokalt då, ja där kan man se massor av goda exempel och även här har vi i LARK gjort avtryck och gjort skillnad genom vårt ”Segling på lika villkor” och också vår simskola. Projekt som synts, som gjort skillnad och verkligen gjort gott.
 
Nu lägger vi till ett projekt som kanske är ett tillfälligt projekt men kanhända får ett gensvar lokalt och i LARK som innebär att vi fortsätter! Nämligen ”Hjärtstartare” att placera på en välbesökt plats i Lerums kommun centralt.
Fler än 10,000 personer i Sverige får ett hjärtstopp varje år, det är fler än 25 per dag!!! Hjärtstopp är en kamp mot tiden och efter så lång tid som 10 minuter är chansen till överlevnad minimal, dessvärre. Man kan säga att chansen att överleva minskar med 10 % för varje minut som går utan någon insats!
 
Läs mer...
Välkommen till Brasseri Stationshuset måndag 14 februari klockan 18!!
PROJEKT SIMSKOLA

Simskola för ensamkomna flyktingbarn och ungdomar

Vi driver en simskola som ett av våra projekt sedan 2015 för ensamkomna flyktingbarn och ungdomar. Vi har nu kört igång vårterminen 2022 efter två års uppehåll pga corona.  Denna simskola genomförs av Gråbo Sportcenter i Parasollens bassäng i Gråbo. I vår har vi 16 deltagare som är utvalda av kommunens flyktingsamordnare. Vi sparkade igång lördagen 29 januari med introduktion och kör sen i 9 veckor. Vi behöver bli fler i detta projekt och framförallt ha några vuxna på plats i Parasollen för att se till att det inte blir för trångt vid ombytet och duschningen, så att det flyter på i förberedelsen till själva simundervisningen.
Vi har delat in i två grupper, 14:45-15:15 samt direkt efter 15:15 till 15:45. Så hjälp på plats med logistiken behövs för dessa barn och ungdomar, samtliga killar.
Anmäl er ni som kan och är intresserade direkt till mig som leder detta projekt på mail eller SMS nedan.
 
Ange vilka lördagar ni kan nu i februari-mars 14.45-15.15 samt direkt efter 15.15-15.45
 
Hoppas vi ses i Gråbo!
 
Vänliga Hälsningar 
Magnus Dahlén
0706583340
FÖDELSEDAGAR I MARS
Medlemmars födelsedag
Henrik Johansson
March 14
 
Magnus Dahlén
March 28
 
KOMMANDE PROGRAM
Göteborgs Naturhistoriska Museum - Kenneth Lundin
Aludden Prôvidore
01 apr 2022
08:00 – 09:00
 
En skeppshandlares bekännelse - Bertil Ericson
Aludden prôvidore
08 apr 2022
08:00 – 09:00
 
Långfredag - Inget möte
15 apr 2022
 
Medias roll i kristider - Anders Ekhammar
Aludden prôvidore
29 apr 2022
08:00 – 09:00
 
Visa hela listan
 
 
Ta hand er och varandra så syns vi snart igen! Lena
 
Please add mailservice@clubrunner.ca to your safe sender list or address book.
To view our privacy policy, click here.
 
ClubRunner
102-2060 Winston Park Drive, Oakville, ON, L6H 5R7
ClubRunner Mobile