banner
 

NYHETSBREV 15 FEBRUARI 2022

Alla Hjärtans Dag
Hjärta för alla hjärtan

Invigning av LARK:s hjärtstartare

Så kom då dagen med stort H alltså alla Hjärtans dag och tid inte bara för rosor och kärlek utan också för att avtäcka och inviga vår alldeles egna Hjärtstartare i Lerums centrum.
 
När jag hämtade två tunga och stora paket hemma hos Annelie Nyberg som varit hjälpsam att beställa hem förvaringsskåp och själva startare hade jag en del oro över hur allt skulle kunna komma på plats. Skåpet enbart väger nästan 19 kilo … det behöver ström och en fast plats i tillvaron.
Men med benäget bistånd av sonen Victor var allt på plats under söndag eftermiddag knappa ett dygn före avtäckningen.
Måndagskvällen den 14 februari var allt annat än givmild vad gällde väder … kallt, blåsigt och med duggregn men LARK:are ger sig inte så lätt och fler än 25 LARK:are och ett par äkta män anslöt i god tid före 18.00 tillsammans med fotografen Tommy Holl.
Korta tal från Lena Alervall och från undertecknad och därefter avtäcktes skåpet i ljuset av blixtrande kameror allt medan en alltid närvarande Harriet sneglade på den hjärtformade ballongen som vällustigt flaxade runt i vinden över vårt skåp.
 
 
Nu hoppas vi att det används när det skall och att vi kanske rentav har möjlighet att placera fler så småningom, vem vet.
Tack till Annelie Nyberg, Lisa Göthberg och Håkan Boqvist, fastighetsägarna till stationshuset (samt Victor såklart), utan er alla hade det inte blivit såhär bra!
Hurra för LARK och alla fina initiativ vi tar!!
 
// Christer Liljenberg - PDG
Läs mer...
Veckans krönika

Veckans krönika

Jag sitter här på min kammare ... Funderar på veckans krönika.
Borde egentligen gå ut i det vackra vädret, men känner mig lite trött. Kom hem igår kväll, efter en veckas stärkande skidsemester. Tänk vad man lägger mycket tid och pengar på fritidsintressen. Redan som barn står dom där i backen, pyttesmå och kavata, och lite större och lite rädda. Jag fascineras speciellt över dom små och kavata, dom som susar ner för backarna, utan att se sig om efter mamma och pappa. Ansiktena lyser av lycka och skratten klingar. Ibland står dom på näsan, men upp igen och så vidare ner för backarna. Mammorna och papporna har utrustat sina små med det allra senaste. En del barn ser faktiskt vuxna ut, med fräcka kläder, glasögon och allt annat man måste ha.
Vintern i Västsverige har ju inte varat så länge, så skidåkningen och pulkaåkningen blev ju bara en kort tid. Tur att vi kan åka iväg och få vinter någon annanstans.
Nu när jag fick åka skidor i fjällen en vecka, så ser jag fram emot att våren kommer snart här hemma. Då är det andra fritidsintressen som lockar. Motorcykeln ska ut och luftas, och husbilen får rulla runt i Sverige.
 
Må så gott allihop!
 
 
// Silvana Ljung - Skattmästare

VECKANS KRÖNIKA

Fredag 18 februari

Nu på fredag syns vi på Aludden igen för att fira Rotarys årsdag och extra festligt med Vinlotteri.

Vår PR-kommitté är ansvariga för just denna fredag.

 

Välkomna!//Lena

 

FÖDELSEDAGAR I MARS
Medlemmars födelsedag
Henrik Johansson
March 14
 
Magnus Dahlén
March 28
 
KOMMANDE PROGRAM
Göteborgs Naturhistoriska Museum - Kenneth Lundin
Aludden Prôvidore
01 apr 2022
08:00 – 09:00
 
En skeppshandlares bekännelse - Bertil Ericson
Aludden prôvidore
08 apr 2022
08:00 – 09:00
 
Långfredag - Inget möte
15 apr 2022
 
Medias roll i kristider - Anders Ekhammar
Aludden prôvidore
29 apr 2022
08:00 – 09:00
 
Visa hela listan
Please add mailservice@clubrunner.ca to your safe sender list or address book.
To view our privacy policy, click here.
 
ClubRunner
102-2060 Winston Park Drive, Oakville, ON, L6H 5R7
ClubRunner Mobile