">">
Årets SPLV-läger blev trots dåligt väder en succé. Lägrets ungdomsledare gjorde ett kanonjobb tillsammans med deltagarna.
Regn, hård vind, hagel – inget kunde stoppa dem att ha kul både på land och på sjön.
Lägrets måtto – ’Ett läger av ungdomar för ungdomar’ och att skapa en gemenskap och ge nya erfarenheter uppnåddes.
 
Under fredagen fick lägrets ungdomsledare en utbildning i säkerhet, HLR och ledarskap. Dagen avslutades sedan med att de själva planerade för de 2 kommande lägerdagarna.
 
Lördagens program innehöll måla och hissa flagga, segling och åka motorbåt. Som tidigare år fick vi under lördagen besök av brandkåren som tog sig tid att visa bil och brandutrustning. Sedvanligt hade vi också en dragkamp där även i år ungdomarna segrade över brandkåren trots att de värvat alla tänkbara förstärkningar inklusive vår avgående president Mats. Lördagen avslutades med ’After Sail’ tillsammans med Musik i Lerum och World Music Cultureclub som spelade och inkluderade både ungdomar och vuxna i dans och sång.
 
Söndagen hade, vilket vi inte trodde var möjligt, ett ännu mer utmanande väder men våra vuxna seglingsproffs från LESS och LARK stöttade seglingsledarna så att allt ändå blev säkert och tryggt.  
 
  

Men bakom dessa ungdomar fanns en grupp vuxna från LARK, LESS och Scouterna som arbetat hårt både före och under lägret, utan dem hade det inte blivit något läger.
 
Skepp o’hoj – Tomas Wårdh