">">
Publicerad av Mats Terborn
 
Då har vi genomfört vårt fantastiskt lyckade Ruby Cup 10-års jubileum, ett jubileum som startade som en idé november 2022 med skarp uppstart oktober 2023.
 
Vi har stärkt våra relationer med Bendettah och fått lära känna Ann från Nikumbuke LungaLunga, våra gemensamma dagar har varit mycket uppskattade av Bendettah och Ann samt naturligtvis oss övriga som fått förmånen att deltaga på nära håll.
 
I det underbara vädret som öppnade sig magiskt för just oss under våra jubileums dagar har vi turistat med Bendettah och Ann både före och efter eventet i Equmeniakyrkan. Vi har besökt Hede, Nääs slott, kört vackra vägar, besökt Christinas grav, visat Göteborg från Ramberget mm.
 
I Equmeniakyrkan talade vi om vilken otrolig skillnad en menskopp kan göra för flickorna i LungaLunga, deras skolgång och framtid. Vi talade om hur vårt Ruby Cup projekt har utvecklats under dessa tio år sedan starten år 2014. Bendettah och Ann förevisade med tygskynken ”Understanding my Body” hur utbildning och utdelning av HSQ-kit går till i LungaLunga.
 
Sedan starten 2014 har vi delat ut totalt 1.550 menskoppar till ett värde av 252.450 kronor. Därav 1.150 HSQ-kit från starten april 2017.
 
Kvällen avslutades på Aspenäs Herrgård där 26 deltagare fick avnjuta en ost & charkbricka med vatten eller alkoholfri öl, mycket trevligt.
 
På fredagen 3 maj besökte Bendettah och Ann vårt ordinarie LARK möte samt därefter hölls ett givande möte med styrelsen för LARK.
 
Vi tackar alla som har bidragit till vårt mycket fina 10-års jubileum, övertygade om att det kommer att säkerställa vårt  erkända och uppskattade Ruby Cup projekt inom LARK för många år framåt.
 
 
 
Fler bilder från Bendettah & Anns besök hittar ni här >> photoalbums/rubycup-10-års-jubileum