header

Ruby Cup in LungaLunga
Ett projekt som främjar jämställdhet, hälsa, utbildning och miljö

Stöd vårt projekt - Skänk en gåva! Vi tar tacksamt emot alla bidrag.
SWISH 123 480 2077

Många flickor i Kenya, liksom i många andra fattiga länder i Afrika och Asien, stannar hemma från skolan då de får sin mens. Det betyder att de förlorar en fjärdedel av sin utbildning och i vissa fall avbryter skolgången helt. Pubertet och menstruation är tabubelagt och något man inte talar om.

Lerum Aspen Rk driver projektet ’Ruby Cup in LungaLunga’ där vi skänker ett HSQ-kit (Health Safety Quality) innehållande menstruationskopp, kokkärl och steriliseringstabletter tillsammans med utbildning i vikten av hygien och samtal med de unga kvinnorna om vad som händer i kroppen när de går in i puberteten. Projektet gör att flickorna kan klara sin vardag på ett friare sätt och göra det möjligt för dem att gå i skolan och få samma utbildning som pojkarna. Vi samarbetar med kvinnocentret Nikumbuke och Ruby Cup.
 
Menstruationskoppen främjar jämställdhet, hälsa och utbildning, men även miljön då den inte bidrar till att det redan stora sopberget växer.

Pengar samlas in genom att sälja tygkassar sydda av kvinnorna i LungaLunga, men också genom bidrag, gåvor och andra aktiviteter.


Läs mer mer om livet i LungaLunga och Ruby Cup ...

Projektbeskrivning ...

Kontakta projektgruppen

Bidrag

Vill du vara med och stödja vårt projekt?
Använd gärna bankgiro nedan.
Vi tar tacksamt emot alla bidrag.


Bankgiro 594-6256

SWISH 123 480 20 77 

 

Nyheter /Artiklar

Till minne av Christina Lundin